inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Saturn

Primaria Mangalia

Adresa: Şos. Constanţei, nr.13, 905500, Mangalia, România

Telefon: 0241.75.10.60, 0241.75.10.30

E-mail: turism@primaria.mangalia.ro, secretariat@primaria.mangalia.ro

SATURN

Mangalia-Olimp       Este statiunea situata in imediata vecinatate a municipiului Mangalia, de care apartine din punct de vedere administrativ. Aflata la o distanta de aproximativ 43 de kilometri de Constanta, statiunea Saturn atrage prin cateva avantaje pe care le ofera turistilor sai. Vegetatia bogata si linistea ar fi doua dintre caracteristicele care fac ca Saturn sa fie cautata de cei care isi doresc o vacanta relaxanta departe de agitatia cotidiana. Toate unitatile de cazare sunt inconjurate de spatii verzi si pomi care asigura aer curat si racoare in timpul verilor toride. Un alt avantaj al statiunii Saturn il constituie prezenta in zona a izvoarelor hipotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica, ambele utilizate in tratarea afectiunilor ginecologice si pe cele ale aparatului locomotor. Fata de alte statiuni ale litoralului romanesc, Saturn nu este o locatie scumpa, iar acest lucru a face ca tot mai multi turisti sa o prefere pentru vacantele de vara. Pe scurt, Saturn este o statiune estivala linistita, plina de verdeata, in care turistii pot beneficia din plin de efectele benefice ale factorilor naturali.

Geografie, clima si istoric

    Saturn, prima statiune din lantul de 5 statiuni a sudului litoralului, in prelungirea orasului Mangalia, a intrat in circuitul turistic in anul 1971 cand sudul litoralului romanesc a cunoscut o ampla dezvoltare. Tot atunci a fost dat in folosinta un lant hotelier. Asezata in arealul padurii Comorova, statiunea Saturn beneficiaza de o clima mult mai calda decat cea a statiunilor Costinesti, Eforie sau Mamaia. La aceasta clima calda mai contribuie si curentii marini din zona. 21 de izvoare mezotermale sulfuroase daruiesc statiunii  o eficienta curativa deosebita. Valoarea terapeutica a namolului extras din mlastina Mangalia, alimentata de aceste izvoare, este de trei ori mai mare decat cea a namolului din lacul Techirghiol.

Mangalia
12°
cer fragmentat
humidity: 93%
wind: 5 m/s SSW
H 14 • L 9

Curs valutar

Plaja

ROOplaja    În staţiunea Saturn plaja are o suprafaţă de 72.577 mp si este dotată cu umbrele , şezlonguri, cabine de duş si de schimb , serviciu de salvare acvatică si prim ajutor. Plaja este acoperita cu nisip grosier si dispune de teren de sport, volei,baschet, betminton, loc de joaca special amenajat pentru copii, beach bar, animaţie, dansuri si diferite activităţi, dotari de agreement nautic , ambarcaţiuni cu motor si fară motor. Calitatea apei este excelentă , nisipul foarte bun fară corpuri straine , plaja este intretinută şi afanata zilnic. Este delimitata de Mangalia in sud si de Venus in nord. In partea de sud, plaja este dantelata de numeroase golfuri artificiale care intra adanc in uscat, ingustand zona nisipoasa. In zona de nord, catre statiunea Venus, plaja se lateste pana la 150 de metri, iar golfurile dispar. Aceasta este zona in care sunt prezente renumitele izvoare mezotermale sulfuroase, captate sub forma de dusuri. In sud, plaja se continua cu cea a Mangaliei, o plaja in suprafaţa totală de 30,105 mp cu calitatea nisipului foarte buna, si apa mării mereu curată. Ca şi dotări, plaja Mangalia dispune de umbrele, şezlonguri, teren de sport, animatie seara pe plaja, hidrobiciclete, coardă elastică şi trambulină, serviciu salvamar şi prim ajutor.

Cazare si masa

ROterasa     Statiunea Saturn pune la dispozitia turistilor 13000 de locuri de cazare in hoteluri, vile, pensiuni si camping-uri. Majoritatea hotelurilor din statiune se incadreaza la categoria 2 si 3 stele, insa exista si un hotel de 4 stele si un altul de 5 stele. Acesta din urma poarta numele statiunii si ofera spatii de cazare moderne alaturi de servicii de calitate. O mare parte dintre hotelurile de 3 stele ale statiunii au fost renovate de-a lungul timpului, imbunatatindu-si serviciile pentru turistii care le trec pragul an de an. Doua hoteluri, „Hora” si „Balada”, dispun de baze de tratament moderne in care sunt tratate o serie larga de afectiuni. Vilele si pensiunile din statiunea Saturn sunt recent construite si sunt concentrate in zonele satului de vacanta „Dunarea” si a satului de vacanta „Delta”. Pentru cei care prefera cazarea la cort, exista si un camping. Posibilitatile de a servi masa sunt multiple. Pe langa restaurantele care apartin hotelurilor, sunt deschise numeroase terase, pizzerii, restaurante si fast food-uri raspandite in intreaga statiune.

Tratament balnear – SPA

ROspa

Statiune balneo-climaterica de interes national si international, situata pe litoralul Marii Negre, imbina vestigiile antice callatiene (sec. VI i.Ch.) cu bogatia factorilor naturali terapeutici:

  • apele minerale sulfuroase, clorurate, bicarbonate, sodice mezotermale (25° – 27°).
  • apa marii cu o mineralizare totala de 15,5/l.
  • namolul sapropelic, terapeutic extras din mlastina Mangalia si lacul Techirghiol.
  • bioclimatul marin bogat in aerosoli salini.

Agrement

      „Aqua Parc Balada” se afla in incinta hotelului „Balada” si reprezinta o atractie turistica a statiunii Saturn. Este dotat cu piscine, tobogane, jacuzzi, baruri, jocuri pentru copii. Cat despre „Satul de Vacanta Dunarea” si „Satul de Vacanta Delta”, acestea mai ofera cateva posibilitati de distractie in special pentru copii. Foarte aproape de Saturn se afla si „Herghelia Mangalia”, unde conditiile de clima deosebite au permis formarea unei rase de cai “arab de Mangalia” cu calitati deosebite. Herghelia constituie un excelent centru de agrement si atractie turistica. Complexul dispune de un hipodrom de trap si galop bine amenajat, iar in incinta unitatii se practica echitatia. De asemenea, se pot efectua plimbari de agrement, calare sau cu trasura, de-a lungul Marii Negre.