inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Saturn
Lumina de la Malul Marii

    Aproximativ 5000 de enoriasi participa an de an la slujba de Înviere desfasurata, ca în fiecare an, în portul turistic Mangalia. In 2015, ceremonia religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti ai Protoieriei “Callatis”. Cei prezenti au avut parte de vreme foarte buna la malul marii si s-au putut bucura din plin de momentul solemn al aprinderii candelelor si lumânarilor, la miezul noptii. Dupa ce au ascultat slujba din Portul Turistic, cele câteva mii de credinciosi au mers fie la bisericile de care apartin, fie au plecat sa duca lumina rudelor, apropiatilor, precum si celor vesnic adormiti, în cimitirele din oras. De asemenea, o parte dintre oamenii prezenti au mers pe plaja, unde au aprins lampioane în memoria celor decedati sau pentru a-si pune o dorinta. La Mangalia, este pentru al paisprezecelea an consecutiv, când cel mai mare praznic al crestinatatii se oficiaza la malul marii.

    Primaria a organizat un eveniment inedit, pe malul marii. Este vorba de înaltarea simbolica a 5000 de lampioane, sub sloganul “Lumina care vine, se întoarce la ceruri“. Locuitorii Mangaliei si turistii prezenti la Slujba de Înviere au avut si vor mai avea ocazia sa înalte lampioane, ca semn al recunostintei fata de Dumnezeu.