inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Saturn
Portul-Tur-Mangalia-099

Portul Turistic Mangalia

    Mangalia Marina – este un port turistic situat pe tarmul de Vest al bazinului Mării Negre, într-o zonă de trafic maritim comercial şi turistic constant. Portul reprezintă o reîmprospătare a trecutului maritim al zonei, Mangalia având o atestare documentară in materie de navigatie de peste 1500 de ani.

    Pe o lungime de cheu de 3,5 km, Portul Turistic Mangalia este compartimentat pe 4 secţiuni şi o secţiune de marină, dupa cum urmeaza:

Sectiunea 1 – cheu la -1.0 m, pe o lungime de 297 m cu o platformă de promenadă aferentă, de 6.0 m lăţime pe latura de vest şi o platforma de 13.0 m lăţime pe latura de nord. Marina este prevazută cu pontoane într-un număr comparabil cu al celor mai mari porturi turistice europene, după cum urmează:

  • 22 locuri pentru nave cu lungimi de 8 m
  • 22 locuri pentru nave cu lungimi de 9 m
  • 30 locuri pentru nave cu lungimi de 11 m
  • 42 locuri pentru nave cu lungimi de 13 m
  • 20 locuri pentru nave cu lungimi de 15 m
  • 10 locuri pentru nave cu lungimi de 18 m
Portul-Tur-Mangalia-0139

Portul Turistic Mangalia

    Sectiunile 2 si 3 – secţiuni amenajate sub forma unui cheu la -3,0 m, asigură condiţii pentru acostarea ambarcaţiunilor de dimensiuni medii dar şi navelor de croazieră de capacităţi mari.

    Ca şi pe trosonul 2, amenajarea acestui tronson va asigura condiţii pentru acostarea ambarcaţiunilor de dimensiuni medii, destinate transportului de persoane precum navele de croazieră de capacităţi mari, şi în situaţii excepţionale pescadoarelor, navelor poliţiei de frontieră şi capităniei şi, în general, altor nave care au un pescaj de 2.5 m.

    Sectiunea 4 – secţiune amenajată sub forma unui cheu la – 7,0 m destinat acostării navelor de pasageri de mari capacităţi (nave de croazieră de pana la 450 locuri).

Portul-Tur-Mangalia-0178

Portul Turistic Mangalia