inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Saturn

Sporturi nautice

     Sporturile nautice sau sporturile acvatice sunt sporturi individuale sau pe echipe care sunt practicate pe apa, în apa, sau sub apa. În functie de locul de practicare, sporturile acvatice se pot desfasura în piscina, ape curgatoare naturale sau artificiale, lacuri naturale sau artificiale, mari si oceane.
Saturn si cele doua statiuni invecinate, Mangalia si Venus, prin amplasarea lor pe tarmul Marii Neagre va ofera posibilitatea practicarii unei game largi de sporturi acvatice.

    Astfel intre Saturn si Venus se practica Kitesurfing, unde veti putea „zbura” deasupra valurilor cu ajutorul parapantei. Kitesurfing sau kiteboarding reprezinta ultima moda în materie de sporturi extreme si este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi nautice.

    Un alt sport ce se practica in zona este Windsurfing-ul, un sport de apa de suprafata, care combina elemente de surf si navigatie.

    Wakeboarding-ul este sportul preferat al iubitorilor de ski si snowboarding.

    In aceeasi zona veti gasi echipe de scafandri profesionisti ce va pot initia in practicarea Scuba Diving. Acest sport este o forma de scufundari subacvatice în care un scafandru de scuba utilizeaza un aparat autonom de respirat sub apa. Acest sport permite iubitorilor de vietuitoare marine sa ia contact cu mediul lor natural.

    Digurile din zona sunt adevarate trambuline pentru iubitorii sariturilor in apa de pe stanci.

    Tot in zona se mai pot practica sporturi gen inot, free diving, kaiac canoe, speed sailling, plimbari cu barca si hidrobicicleta pe mare, jet skiing, si multe altele.

DSC_1025

Sporturi nautice

DSC_7778

Sporturi nautice

DSC_0980

Sporturi nautice

DSC_0976

Sporturi nautice